De zorg

Stichting Mijnzorg is een tehuis voor kinderen vanaf nul jaar tot aan de leeftijd dat zij klaar zijn om op eigen benen te kunnen staan. Dit verschilt erg per kind, aangezien de kinderen naast hun HIV/aids infectie OF affectie ook psychologische problemen hebben. Dit vraagt natuurlijk om bijzondere begeleiding, die stichting Mijnzorg biedt. Op dit moment heeft de stichting 34 kinderen onder haar hoede.

Stichting Mijnzorg
Twee jonge bewoners van het huis.

De kinderen volgen een normaal ritme zoals elk ander kind, maar daarbij wordt wel sterk rekening gehouden met de bijzondere behoeften van kinderen die HIV geïnfecteerd zijn. Zo wordt er extra gelet op de (persoonlijke) hygiëne, de voeding, de ontwikkeling van het kind, medicatie en overige zaken.

De voeding van de kinderen wordt zorgvuldig bereid omwille van hun gezondheid. Waar mogelijk drinken de kinderen gezuiverd water, vrij van bacteriën om mogelijke ziektes en infecties te bestrijden. Het eten wordt met zoveel mogelijk verse producten bereid en is tevens zo gevarieerd mogelijk.

 Omdat de kinderen door hun status vatbaarder zijn voor ziektes en infecties wordt het huis elke dag schoon gemaakt. Drie keer per week worden de bedden verschoont en dagelijks wordt de kleding gewassen. Om alles zo hygiënisch mogelijk te houden wordt er streng gelet op het wassen van de handen, het afwassen en het afnemen van alle gebruikte oppervlakten.

De kleren van de kinderen moeten dagelijks gewassen worden.

De kinderen gaan overdag naar reguliere scholen, waar ze contact hebben met kinderen die niet besmet zijn. Na school worden ze door het personeel opgevangen en verzorgt. Twee keer in de week ontvangen de kinderen huiswerkbegeleiding ter ondersteuning van hun schoolwerk. Als er voldoende budget beschikbaar is gaan de kinderen naar zwemles of muziekles.

De psychologische problemen van de kinderen vereist ook de nodige zorg. In het tehuis wordt hun gedrag sterk gemonitord en geëvalueerd. Zowel de lichamelijke als de geestelijke toestand van de kinderen heeft als gevolg dat er elke dag voldoende verplegend personeel aanwezig moet zijn om de kinderen te kunnen begeleiden. De kinderen worden 24 uur per dag in de gaten gehouden. Op deze manier kan er snel ingespeeld worden op de toestand van de kinderen op het moment, bijvoorbeeld bij terugvallen, medische problemen of tekenen van depressie en/of agressie.

Stichting Mijnzorg probeert de kinderen niet alleen onderdak en eten te geven, zij proberen de kinderen ook echt een ‘thuis’ te geven.

De zorg die stichting Mijnzorg biedt aan de kinderen is natuurlijk niet gratis en de stichting draait volledig op sponsoren en donoren. Om de kinderen een beter leven te bieden voor de tijd die zij nog hebben is ook uw hulp van harte welkom! Kijk snel op de pagina ‘Donateur worden en draag uw steentje bij! Tevens biedt stichting Mijnzorg ook de mogelijkheid tot financiële adoptie!

Advertisement